5 roliga och effektiva träningsformer du bara måste testa

Det råder ingen tvekan om att motion är viktigt och de flesta av oss känner förmodligen till att det finns flera fördelar med att röra på sig regelbundet. Några exempel på det är att det håller oss friska, hjälper oss att hålla energin uppe hela dagen, och att det kan hjälpa oss gå ner i vikt och bibehålla en vältränad kropp.

Men trots att det finns ett gäng fördelar och alla vet hur viktigt det är att motionera så kan det ibland vara svårt att hitta motivationen att träna. Ibland vill man helt enkelt göra annat än att svettas och göra sig av med all energi.

Vi vill att fler ska leva ett hälsosamt liv, och en del i det är ju som sagt träning, och därför har vi bestämt oss för att sammanställa 5 roliga träningsformer som förhoppningvis kan göra att träningen blir av. Vår förhoppning är att detta kan inspirera någon där ute att ta tag i sin träning och påbörja resan mot ett hälsosammare liv.

Nu sätter vi igång!

Träning med vibrationsplatta

En vibrationsplatta är en sorts vibrerande platta som du står på för att träna. Detta kanske inte låter som en särskilt effektiv träningsform, men sanningen är att du verkligen kan få till ett grymt träningspass med denna finurliga träningsmaskin.

Vibrationsplattan konstruerades i Ryssland på 1960-talet för att hjälpa astronauter att uthärda tyngdlöshet när de väl befann sig i rymden. Av en ren slum började dock professionella idrottare att använda vibrationsplattor under samma tidsperiod då det visade sig att denna träningsmaskin faktiskt var väldigt effektiv.

Så hur fungerar träningen med en vibrationsplatta? Ja, det kanske är svårt att förstå hur denna maskin gör så att kroppen måste anstränga sig. Precis som namnet antyder vibrerar denna platta, och detta kommer i sin tur leda till att hela din kropp också kommer börja skaka. Detta gör i sin tur att dina nerver och muskler engageras i en blixtsnabb rörelsesekvens som ger dig en effektiv muskel- och balansträning.

Idag kan vem som helst beställa hem en av dessa maskiner till sitt eget hem och börja komma i form. Om detta låter intressant för dig bör du kolla in vibrationsplattan.nu som går igenom bra information på ämnet och dessutom sammanställt några konkreta förslag på vibrationsplattor att kolla in.

CrossFit-träning

CrossFit är en typ av högintensiv intervallträning som har tagit fitness-världen med storm. Denna träningsform kombinerar konditions- och styrketräning i korta och intensiva intervaller.

Tanken bakom träningsformen är att göra så många repetitioner eller rundor som möjligt inom en viss tidsram – och detta gör det till ett utmärkt sätt att bränna fett och kalorier snabbt. Men det är samtidigt en träningsform som funkar för alla eftersom du alltid kan anpassa intensiteten till din egen nivå.

Om du letar efter ett utmanande och roligt träningspass är CrossFit definitivt värt att prova!

Pilates-träning

Pilates är en träningsform som fokuserar på att stärka muskulaturen i hela kroppen. Den skapades av Joseph Pilates på 1920-talet som ett sätt att hjälpa dansare att hålla sig i form.

Träningsformen är egentligen väldigt simpel, och det enda du behöver för att komma igång är en pilatesboll. Och om du inte redan har koll på det så går detta att köpa i nästan alla träningsbutiker för ett väldigt lågt pris.

Dansa intensiv Zumba

Zumba är en form av dansträning som kombinerar olika dansstilar som sätts ihop till ett svettigt och intensivt träningspass. Du som har planer på att testa detta kommer kunna förvänta dig att dansa allt från salsa och hiphop till från flamenco och Bollywood-dans!

För dig som vill komma igång med denna träningsform finns det i princip två olika tillvägagångssätt som du kan välja mellan: du kan dels dansa ensam genom att kolla på YouTube, eller genom att anmäla dig till en Zumba-klass. Det sistnämnda är enligt oss roligare och dessutom är det ett utmärkt sätt att träffa nya människor och ha riktigt roligt samtidigt som du tränar!

Simning

De flesta av oss kan simma, men det är inte många av oss som tänker på simning som en form av träning. Simning är dock ett av de bästa sätten att komma igång med din träning och hålla sig i form året runt – så man kan ha väldigt mycket att vinna på att lägga till simning i träningsrutinen.

När man väl börjar tänka efter så är det lätt att förstå varför simning är så bra för din kropp. Det förbränner fett och kalorier samtidigt som det stärker musklerna i hela kroppen och är väldigt skonsamt mot dina leder.