Hur blir man bra på padel?

Padel är en racketsport som har varit populär i latinamerikanska länder i många år. Den spelas utomhus eller inomhus på en bana med samma mått som en tennisbana, men utan väggar eller hinder. Om du aldrig tidigare spelat padel kan man enkelt förklara denna sport som en blandning av tennis och squash.

Bollen som används liknar den som används i squash och slås över nätet av endera spelaren med hjälp av ett padelrack. Padel spelas enbart två mot två. Det finns dock även singelbanor, men det är väldigt sällsynt med padeltävlingar där man tävlar en mot en.

Om du klickat in dig till denna artikel vill du sannolikt lära dig hur man blir bra på padel. Isåfall har du kommit helt rätt. I denna artikel idag kommer vi nämligen dela med oss av ett par olika användbara tips som kan hjälpa dig på vägen.

Spela mycket

Padel är en ganska dyr sport, då man i regel alltid måste hyra banor varje gång man ska spela.

Om du vill bli bra på padel är detta dock något som du helt enkelt måste acceptera. Det är som man säger – träning ger färdighet, och ju mer du spelar padel, desto bättre blir du.

Kom in i rätt tänk

Det ska inte stickas under stolen med att det tar ett tag att komma in i rätt tänk när det kommer till att spela padel.

Till en början kan det vara svårt att komma ihåg att man får använda sig av väggarna. Men när du väl kommit in i svängarna bör detta bli en självklarhet.

Titta på proffsen

Ta inte bara vårt ord för det, varför inte fråga några av de riktiga padelproffsen? Se vad de har att säga om hur du kan bli bra på padel och titta på deras videor på YouTube.

Du kanske märker några olika knep som de använder och som du inte kände till tidigare. Det är helt gratis och skadar inte att ta en titt iallafall.