Nordens bästa nöjesparker

Det finns inte mycket som är så roligt och tar fram barnet i en som att gå på nöjespark. Här i Norden finns det en hel del olika parker som håller väldigt hög kvalitet.

Just detta faktum ska vi vara glada för eftersom dessa nöjesparker ger många människor stor glädje när de är där med familj och vänner. I den här artikeln kommer vi utan inbördes ordning lista våra 5 personliga favorit nöjesparker som ligger här i Norden.

Liseberg

När du besöker Göteborg bör en självklar hållplats vara Liseberg. Denna nöjespark är Nordens största, och fylld med attraktioner som Valkyria, Balder och AeroSpin.

Enligt oss är du garanterad att uppleva nervkittlande adrenalinkickar om du väljer att åka till Liseberg. Många tycker om Liseberg och det finns alltså en bra anledning till det.

Tivoli

Tivoli i Köpenhamn är definitivt en av de kändaste nöjesparkerna i Norden. Parken har funnits i över 140 år, och under hela den tiden har den behållit sin charm och elegans.

Tusenfryd

Tusenfryd är Norges största nöjespark. Den öppnade 1988, och den verkställande direktören vid den tiden var Åse Kleveland. Den senaste direktören för Tusenfryd är Thomas Nygård.

Gröna Lund

Gröna Lund ligger i Stockholm och är såklart välkänt bland många. Det är landets äldsta nöjespark och har funnits sedan 1883. Nöjesparken har några av de mest kända berg- och dalbanorna i Skandinavien, bland annat Vilda musen, Insane och fritt-fall.

Kristiansand Dyrepark

Kristiansand är en liten men intressant nöjespark främst inriktad för barn. Där kan du hitta aktiviteter för hela familjen såsom mysiga vitmålade byar och vackra stränder, båtliv och en djurpark med över 100 olika djurarter att se. Det finns också en piratshow som många gillar.

Sammanfattningsvis

För att få en bra dag på semestern är nöjesparker ett bra ställe att tillbringa dagen på. Vare sig du är ute efter en adrenalinkick eller vill njuta av lite avkoppling med familjen finns det en nöjespark för alla här i Norden.

Tycker du vi missat någon nöjespark? Isåfall är du mer än välkommen att skicka in dina bidrag till oss. Vi tar nämligen gärna mot fler förslag så att vi i framtiden kan utöka den här listan.