Så gör du för att enkelt sänka dina månadskostnader

Är du trött på att ha för stora kostnader som dras varje månad? Letar du efter sätt att minska utgifterna så att du kan göra annat för dessa pengar?

Isåfall har du tur! I den här artikeln kommer vi nämligen att diskutera hur du på ett par enkla sätt kan minska dina kostnader. Pengarna som du sparar kan du sedan t.ex. lägga undan till ett långsiktigt sparande eller göra nåt annat roligt för, som att åka på en härlig resa.

Byt mobilabonnemang

Ett av de bästa sätten att minska dina månadskostnader är att byta till ett billigare mobilabonnemang. Om du för närvarande betalar för mycket för din mobiltelefoni är det dags att byta till ett billigare alternativ. Det finns många billiga leverantörer där ute som erbjuder bra upplägg med allt du behöver. Gör lite efterforskningar och hitta ett abonnemang som passar dina behov.

Det är viktigt att abonnemanget som du byter till har tillräckligt mycket med surf, så att det inte tar slut innan månadsskiftet. Välj därför ett abonnemang som speglar den mängd surf som du gör av med varje månad.

Byt elavtal

Vi rekommenderar även att du kollar över ditt elavtal. Sannolikheten är nämligen stor att du har möjlighet att hitta ett elavtal som är billigare än ditt nuvarande. Och du behöver inte heller oroa dig för att det skulle vara komplicerat att byta, för detta är numera en väldigt enkel process.

Hos Elpriser24.se kan du jämföra elavtal med rörliga elpriser. Vi vet att rörliga elpriser inte varit det mest optimala den senaste tiden, men historiskt sett har man faktiskt sparat på att ha just rörligt elpris kontra fast elpris.

Använd mindre energi

Detta hör ihop med föregående tips och det är då alltså att använda mindre el och energi överlag i hemmet. Det finns många sätt som du kan göra detta på, t.ex. genom att installera en programmerbar termostat så att du kan justera temperaturen i hemmet för att spara energi. Du kan också installera LED-lampor, som förbrukar mindre energi än traditionella glödlampor.

Ett annat sätt att spara energi är att stänga av elektronik när den inte används. Du kan till exempel stänga av datorn och tv:n när du inte använder den. För vissa kan detta kännas som väldigt grundläggande saker, men vi väljer att nämna det ändå.

Omfinansiera ditt lån

Om du betalar mycket pengar för dina lån varje månad kan det vara värt att samla dem i ett stort lån. Genom att samla dem kan du nämligen få en lägre ränta och spara mycket pengar på lång sikt.

Idag kan man göra detta direkt på nätet utan att behöva gå till banken och skriva på massor av papper. Det är därför en bra idé att undersöka detta om du verkligen vill minska dina månadskostnader.

Se över din bilförsäkring

Om du fortfarande betalar för mycket för din bilförsäkring är det kanske dags att byta leverantör. Många företag erbjuder bättre priser än andra så gör lite research och hitta en billigare leverantör med samma täckning som du behöver. Du kan spara väldigt mycket pengar per år genom att byta från ett företag till ett annat!