Vad är affiliate marketing?

Det finns många sätt att tjäna pengar på nätet. Du kan använda dessa metoder på din fritid eller som en karriär. Vilket av det som det i slutändan blir är såklart svårt att säga, men för att få veta måste man börja någonstans.

Det fina med att tjäna pengar på nätet är att du inte behöver några kvalifikationer, särskilda färdigheter eller arbetslivserfarenhet – bara lite gammaldags hårt arbete och beslutsamhet!

Dessutom spelar det inte heller någon roll hur gammal du är, för det finns något för alla på internet. Och det kanske bästa med affiliate marketing är att du kan jobba från i princip vart som helst och det finns möjlighet att få en passiv inkomst. Så varför inte ge det ett försök? Vad har du att förlora förutom några timmar av din dag?

Nu sätter vi igång!

Affiliate marketing är ett bra sätt att tjäna pengar på

Ett av de mest effektiva sätt att tjäna pengar på nätet är med hjälp av affiliate marketing. I korthet innebär det att du driver trafik till t.ex. en e-handel eller annat företag som säljer produkter och/eller tjänster. Och varje gång någon genomför ett köp så får du en viss provision på det.

Till en början kan detta låta för bra för att vara sant. Men faktum är att det är en fullt fungerande och legitim affärsmodell som mängder av företag och privatpersoner använder sig av. Det finns mycket pengar att tjäna på den här typen av verksamhet eftersom det ju alltid finns företag som vill sälja mer, och dessa är då villiga att betala en viss procent till sina affiliates för att de skickar kunder till dem.

Hur går det till?

Det är lätt att starta en affiliateverksamhet. Det enda du behöver göra är att skapa en webbplats och registrera dig på ett affiliate-nätverk som till exempel Adtraction eller Adrecord.

Därefter kan du börja marknadsföra produkten. Om en kund klickar på länken till din webbplats och sedan köper produkten får du provision för den försäljningen. I takt med att din webbplats och branschen du är verksam inom utvecklas så får du se till att optimera webbplatsen så att den har bra information och erbjuder värde till dina besökare.

Men med detta sagt, vi vill inte på nåt sätt påstå att själva genomförandet är enkelt – utan det är själva idén som i grunden är relativt enkel att förstå. Faktum är att det kan ta lite tid innan du börjar få några intäkterSå se till att du har rätt typ av förväntningar innan du sätter igång.